search menu
play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
play_arrow

Kunsten

Litteraturen står på siden av kunsten

jarl 31. august 2021 27


Background
share close

Velkommen til en ukunstfaglig samtale. Dette er upod. 

Norges mest ukunstfaglige podkast. 

I denne samtalen snakker vi om hvor vanskelig det noen ganger kan være å sette ord på kunsten. På tross av et velutviklet begrepsapparat er det ikke alltid lett å være konkret og kunstfaglig når en snakker om et kunstverk. Bare det å uttale ordene «Jeg er kunstner» kan være komplekst. Vi snakker om forfatteryrket og om hvordan forfattere er kunstenere, men kanskje ikke alltid regnes som kunstnere. Vi forsøker å snakke «om» kunst, men blir isteden sittende å snakke om våre barn. Samtalen handler på mange måter om hva som er en faglig samtale om kunst og hvordan berede grunnen for en slik samtale. Hva er det å være intellektuell? Hva er talent? Avslutningsvis snakker vi om kunstkritikk og hva en faglig funderte kritikk bør inneholde. Jeg er slettes ikke så sikker på at vi makter å holde en strengt kunstfaglig samtale i det hele tatt, men helt på slutten, rett før klokka ringer, er vi på sporet av noe.

Musikken er komponert av Martin Rane Bauck

Grafikken er formgitt av Are Kleivan

Mitt navn er Jarl Flaaten Bjørk 

Og nå gjør vi oss klar til å synke sakte ned i upod.

Rate it
Previous episode
Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *