search menu
play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • Home
  • keyboard_arrow_right Kunsten
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right Vi må teppebombes inn i hjertet

Kunsten

Vi må teppebombes inn i hjertet

jarl 13. september 2022 23


Background
share close

Første 15 minuttene av denne samtalen snakker vi om fugler. Vi snakker om kunst og om hvorvidt det bare er mennesker som kan lage kunst. Kan hva som helst være kunst og er definisjonen av kunst en personlig øvelse? For gjesten er kunsten en svært stor del av livet. Vi snakker om hvorfor det er så vanskelig for oss som jobber med kunst å håndgripe kunsten. Kan man og bør man da definere kunst? Og kan fugler lage kunst? Vi mennesker lengter alltid etter å bli forstått og kunsten kan i sin beste forstand gjøre at vi mennesker kommer nærmere hverandre. Vi snakker om penger og om hva som har verdi og om hvordan vi verdisetter gjenstander. Vi snakker også om kunstnernes evner i gamle dager opp mot kunstnernes evner i dag. Og hvordan forholder AI seg til kunst? Kan kunstig intelligens og AI kan overta kunstnerens rolle? I fortiden var kunstneren dokumentaristen. Den som kunne fange nåtiden for ettertiden. Er kunstneren egentlig så viktig lengre?

Rate it
Previous episode
Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *